Een bierrecept maken

Je wilt een bier naar eigen recept voor je vereniging of wil weten hoe je een eigen recept kan samenstellen voor je huisbrouwerij? Het samenstellen van een recept voor het brouwen van bier is niet moeilijk als je een aantal richtlijnen aanhoudt. Brouwen is een kwestie van ingrediënten, proces en mogelijkheden leren kennen.

Als je een bier wilt brouwen dat niet past binnen een bepaald hokje is dat zacht gezegd een uitdaging. Het is heel erg verleidelijk om bij het eerste bier meteen 5 soorten mout, suiker, 3 soorten hop en kruiden in het lekker zwaar bier te gooien. Veel is tenslotte altijd beter, nietwaar? Niet altijd. Wij maken samen met u (of helemaal voor u) stap voor stap uw recept en geven u de nodige uitleg over dit proces.

Met behulp van brouwsoftware (die u achteraf ook thuis kan gebruiken) is het mogelijk om berekeningen uit te voeren waar je het brouwzaalrendement, maischdikte, bitterheid, kleur, e.d. kan met een behoorlijk naukeurigheid kan voorspellen. U moet natuurlijk op voorhand al een beetje nadenken over de bierstijl die je wenst te maken, of het bier zoet of bitter moet zijn, of je kruiden wil gebruiken in het bier, ...

Verkooppunten

Via dit kaartje vindt u de verkooppunten van onze producten.