Nieuws

Carrefour Market streekproducten

De warenhuisketen Carrefour steekt zijn schouders onder de streekproducten. Onze producten zijn dan ook te koop in een aantal Oost-Vlaamse Carrefour Market winkels, waaronder Lokeren, Ledeberg en Eeklo.

Olivier's

Chocolatier Olivier De Ceuninck uit Brugge verkoopt onze bieren met een eigen label. We vinden zijn labels in elk geval geslaagd.

OostEke Brouwers bieren bij Olivier's

We werken aan onze eigen micro brouwinstallatie

OEB FermentorWe zijn nu volop aan het werk om onze micro brouwzaal (zaal is een overstatement) in orde te brengen. Eens die klaar is en we ons door de administratieve mallemolen gewerkt hebben, kunnen we onze klanten ook regelmatig verrassen met gelimiteerde micro-brouwsels en brouwsels maken op maat van 2hl of 4hl. Als alles een beetje meezit, kunnen we tegen het einde van deze week een eerste proefbrouwsel doen in de nieuwe installatie.

Enkele nieuwe recepten staan al te wachten om als eerste proefbrouwsels te dienen...

Gemberbier

Gisteren hebben we een testbrouwsel gedaan van een nieuw recept voor een gemberbier. Een licht (4,5% VOL is naar onze normen verschrikkelijk licht) blond bier met een uitgesproken gember smaakje. Binnen enkele weken meer nieuws over de smaak ervan...

Onze nieuwe 3D meerlagen cadeauverpakking

Om de oorsprong van onze Quadgin duidelijk te maken hebben we een cadeauverpakking ontworpen met daarin 2 flesjes Quadrum 12, een fles Quadgin (gestookt van de Quadrum 12) en twee van onze nieuwe Chef & Sommelier glazen. Dezelfde verpakking kan ook gebruikt worden voor de combinatie met een 75cl fles van onze oak aged bieren.

Door de voorzijde zijn de producten gedeeltelijk zichtbaar. De doos wordt opgebouwd met een aantal vellen karton die los op mekaar liggen, en die bij elkaar gehouden worden met twee stevige elastieken. De achterzijde werd blanco gehouden om de doos eventueel te kunnen aanvullen met een gepersonaliseerd label.

Macht aan de bier liefhebber !

Het kan zo niet langer. Brouwers beslissen in hun ivoren torens wat de anderen moeten drinken! Daar moet een einde aan komen!! EN WEL NU!!El Revolución

Wij geven de macht terug aan de bierdrinker. Beslis mee wat ons volgende bier moet worden. Via dit invulformulier bepaal je mee welke kleur, stijl, bitterheid, ... dit bier moet hebben. Wij verzamelen deze data tot eind februari 2016 en gaan dan met deze data aan het werk. Er worden eerst één of meerdere proefbrouwsels gemaakt van het bier met de eigenschappen dat de meeste stemmen haalde. Daarna maken wij (afhankelijk van de interesse in dit initiatief) een echt brouwsel van dit bier.

De bierliefhebbers die meewerkten aan dit project worden met hun naam (indien ze dit zelf willen) vermeld op de pagina van 'El Rovolución'. Zo gaat het nieuwe bier immers heten. Niet alles moet democratisch gekozen worden. Dezelfde aanhangers kunnen dan ook tegen een heel speciale prijs al  'El Revolución' bestellen indien ze dit wensen. Ze krijgen hiervoor een mailtje toegestuurd.

Laat uw macht gelden en vul het formulier in. STEUN ONZE REVOLUTIE!

De Limburgse Biervrienden proeven ons houtgerijpt bier

Hasselt - Op vrijdag 21 oktober verzamelden een 70-tal proevers in zaal De Hazelaar in de Banneuxwijk om te proeven van een zestal uitzonderlijke bieren.
Dankzij de vele creatieve brouwers die bierland België rijk is, kunnen we uitpakken met een ongelooflijk aanbod aan verschillende biertypes. En het houdt niet op want de trend die de laatste jaren de kop opsteekt, zijn de houtgerijpte bieren.
Tijd dus om dit uniek gerstenat eens te proeven, samen met een heleboel leden van De Limburgse Biervrienden vzw uit Hasselt.
De methodes om bier te laten kennismaken met hout zijn zo uiteenlopend, dat er werd geopteerd om zes totaal verschillende bieren te proeven. Meer dan genoeg als je weet dat het gemiddelde alcoholgehalte van de zes bieren op 10,5 vol % ligt.
Wat denk je van een Bush de Charmes Cuvée Speciale 2014 (10,5%), een Quadrum XII Banyuls Finished 2016 (11,5%), een Two Faced Jack Sauterne Barrel Aged (10,0 %) een Oude Geuze Horal (7%) of een The Kraken van maar liefst 14,0% ?
Het Weekend der Belgische BierenDit zijn inderdaad geen topwijnen maar enkel en alleen Belgische bieren die in een vroeger stadium hebben kennisgemaakt met eikenhout, beukenhout, heilig hout, … en daardoor alle een eigenzinnig en uitzonderlijk aroma en smaak opleverden.
Het was een mooie en leerrijke proeverij, die aan elkaar werd gepraat door voorzitter Rony Langenaeken, terwijl de vele medewerkers zorgden voor de bedeling van dit unieke gerstenat. Iedereen glunderde van blijdschap; was het van tevredenheid of was het van de alcohol …; wie zal het ooit zeggen ?
Wil je ook proeven van uitzonderlijke bieren ? Kom dan op 11,12 en 13 november naar het Cultuurcentrum van Hasselt waar de laatste editie van het Weekend der Belgische bieren doorgaat.

Meer info: www.limburgse-biervrienden.be

Zie ook dit artikel in "Het Belang van Limburg"

Bron: De Limburgse Biervrienden

Geboorte

Het Blond Zoetje · Blond WinterbierWe hebben het genoegen om u met veel trots de geboorte te melden van een nieuw OostEke Brouwers biertje. Ze kreeg de naam 'Blond Zoetje' en is een blond (jaja, een BLOND) winterbier van 7°.

Haar smaak straalt warmte en zoetigheid uit, gesterkt met typisch winterse kruiden.

Binnenkort in een drankenhandel dichtbij!

Champagneboer over de vloer

De omgekeerde wereld... Vorig weekend deden we voor een familie van een champagnehuis en enkele van hun bevriende Vlaamse klanten een bierdegustatie van onze bieren met Breydelhapjes, gevolgd door een brouwerijbezoek aan Contreras. Ze waren gechermeerd door onze ontvangst en onze bieren. En vooral de oak aged versie van onze Quadrum wist hen overduidelijk te charmeren!

Bierdegustatie met champagnehuis

 

Alle Belgische Bieren 2015

Alle Belgische Bieren Editie 2015We staan er in! Een nieuwe editie van het boek 'Alle Belgische Bieren' is verschenen bij uitgeverijg 'Stichting Kunstboek'. Hierin staan 4 van onze bieren vermeld, namelijk de Quadrum, Het 5e Seizoen, de Triple-O-7 en onze Cuvée Saison Bourbon 2015.

We hebben ook al enkele bieren gevonden die er niet in staan, dus de titel van het boek is niet helemaal correct. Of een aantal van onze collega's hadden geen zin om in het boek te komen. Dat is natuurlijk ook een mogelijkheid. Dan is er in elk geval al terug werk voor een nieuwe uitgave.

Verkooppunten

Via dit kaartje vindt u de verkooppunten van onze producten.