Biercocktails

Quadrum Timebomb

Ingrediënten: een flesje OostEke brouwers Quadrum, Picon, een schijfje appelsien, gedroogde steranijs, ijsblokjes

Neem een groot wijnglas en leg daarin een 5tal ijsblokjes (een oneven aantal schijnt goed te zijn voor de esthetiek). Giet daarover 4cl Picon. Vul je glas aan met een OostEke Quadrum en leg er als garnituur (en voor het zuurtje) nog een schijfje appelsien in en een steranijs. Voorzichtig drinken. Let op! Hij giet vlot binnen, maar 'deze cocktail komt zo hard'!

(foto binnenkort)

Jack 'O Season

Ingrediënten: OostEke Brouwers 5e Seizoen, Jack Daniels Tennessee Whiskey , Indi (of een andere citrusachtige) tonic, rietsuiker siroop

Neem een shaker en vul die met ijs. Voeg daar 4cl Jack Daniels Tennessee whiskey aan toe. Giet daarbij op met een vlotte hand 10 cl tonic en 2cl rietsuiker siroop en shake enkele seconden krachtig. Doe dit goedje in een groot wijnglas en vul aan met 'Het 5e Seizoen'. Geniet van deze heerlijk frisse cocktail!

(foto binnenkort)

Triple O7 de Normandie

Ingrediënten: OostEke Brouwers Triple O7, Calvados, appel, Spa fruit appel (of Kidibul)

Snij enkele plakjes van de appel en leg die een kwartiertje in de Calvados. Laat gerust de schil er aan, dat maakt het geheel decoratiever. Giet 2cl Calvados in een shaker en doe er 8cl Spa fruit Appel bij. Doe er ijsblokjes bij en shud de cocktail enkele seconden dat het een lieve lust is. Giet het geheel door een strainer in een long drink glas. Vul aan met onze Triple O7. Leg er enkele plakjes van de gemarineerde appel in als garnituur. Belangrijk: deze cocktail maak je shaken, not stirred!

(foto binnenkort)