oeb_logo_finis
OEB_brewgear

Samenwerking met Buizerd en Saars

We zijn bezig met een bier voor ‘Buizerd en Saars’, een super sympathieke koffiebranderij uit Kruisem. Een echte collab-brew dus. Als ik hun site open, ruik ik de koffie al… Het gaat om een licht bier, fruitig gehopt én met toevoeging van hun Rock Espresso koffie. Zeer binnenkort te koop via hun website! Meer info: […]

Quadram 5 jaar bijna een feit

Het heeft even langer geduurd dan we dachten, maar één van de volgende dagen wordt de heel beperkte batch van de 5 jaar versie van onze Quadram whisky gebotteld. Na het uitleveren van de eerste 100l van onze Belgian Beer Single Malt Whisky op bourbon vat, hebben we de resterende 100l op een tweede (Garrison […]

Gaverse Biersoep

Voor 4 personen: 2 flesjes Gavers Prinsenbier, 1l vleesbouillon, 2 ajuinen, 1 teentje look, 100gr gerookt spek in reepjes, 1el suiker, peper, zout, snuifje muskaatnoot, klontje boter, 1dl room, 1el gesnipperde peterselie Stoof de gesnipperde ui en look glazig in de boter, voeg het spek toe en laat 5 à 10 minuten stoven. Bevochtig met […]

Gelati Van Houcke

We voelen ons steeds vereerd wanneer iemand wil experimenteren met één van onze bieren. Zo kregen we onlangs de vraag van Gelati Van Houcke om enkele flesjes ‘One Night in Eke’ te versturen om een nieuwe smaak roomijs te creëren. We zijn in elk geval al reuze benieuwd naar het resultaat!

Yvent bartender & Mixologist

Vandaag hebben we een echte  mixologist over de vloer gehad die enkele cocktails wil maken met onze Hop Marijke, Elixir of Beer en onze Hoppiness gin. Benieuwd naar het resultaat van zijn experimenten. In elk geval hebben we er een vriendelijke nieuwe klant bij! Een mobiele bar nodig voor uw event of privé feestje, contacteer […]

OostEke Brouwers bij Eet en Sfeercafé ‘t Motje (Roeselare)

We kregen onlangs telefoon van Dranken Jo dat Eet en Sfeercafé ‘t Motje gekozen had om een aantal van onze bieren om toe te voegen aan hun al indrukwekkende bierkaart. Hij omschreef ‘t Motje ook als wat binnenkort de biercafé zou worden van Roeselare en omstreken. Wij gaan er in elk geval binnen afzienbare tijd […]

Gavers Prinsenbier bij Hoogstraat 9 (Kruisem)

De horeca is er terug (uiteindelijk!). Je kan genieten van een verfrissend Gavers Prinsenbier op het terras van Hoogstraat 9. Hoogstraat 9 is een toffe bruine kroeg met gezellige zithoek en aangenaam rustgevend terras in het hartje van Kruishoutem. Op de foto is het terras nog leeg, maar daar kan jij verandering in brengen! Het […]

Worst met witloof en One Night in Eke

Ingrediënten (4 personen): 6 verse witloofstronken, worst van gemengd gehakt, roomboter, 1 One Night in Eke 33cl, peper, zout Snij het bittere ‘kontje’ uit het midden van de witloofstronken, maar let er op dat de blaadjes hierdoor niet loskomen. Verwijder indien nodig de iets minder fris uitziende buitenste bladeren en was de stronken. Laat wat […]

‘One Night’ stoverij

Ingrediënten (4 personen): 600gr runds stoofvlees, 1 sjalot fijngesnipperd, 1-2 flesje(s) One Night in Eke, 1 bouquet garni, wat boter Snij het stoofvlees in ongeveer gelijke stukken, kruid ze met peper/zout en bak ze langs alle kanten tot ze een mooie bruine kleur hebben. Deglaceer met de één of twee flesjes ‘One Night in Eke’. […]