oeb_logo_finis
OEB_brewgear

Azzaca Bastard

Dit recept hebben wij ontwikkeld voor de gloednieuwe ‘Brewing Rebels’. Zij kozen de twee hopsoorten en wij brouwden er een recept aan vast. Een blond, aangename doordrinker van 6,5% met  aanvaardbare hoptoetsen in de afdronk. Inmiddels was dit bier ook al te proeven op het Gentse Bierfestival.

Stoofpotje met ‘Quadrum’

Ingrediënten (4 personen): 600gr varkenswangen, 1 sjalot fijngesnipperd, 5 wortelen in blokjes, 1 prei in stukken, 1 pak rapen in stukken, 1 flesje Quadrum, rundsfond of rundsbouillon, 1 bouquet garni, wat boter Snij de varkenswangen in ongeveer gelijke stukken, kruid ze met peper/zout en bak de varkenswangen langs beide kanten tot ze een mooie bruine […]

Glühquadrum

Stel je eens voor… het is een koude winteravond, buiten vriezen de pannen van de daken en je hebt zin in iets lekkers. Koffie en warme chocomelk is niets voor jou, en van Glühwein heb je gegarandeerd hoofdpijn. Dan is dit iets voor jou! Neem een Quadrum en doe die in een pannetje. Voeg daar […]

Schelvis met Quadrumsausje

Ingrediënten (4 personen): 600gr schelvis, 1 sjalot fijngesnipperd, 5 tomaten ontveld en in blokjes, bieslook, ½ flesje Quadrum (perfect, dan kan je de andere helft uitdrinken tijdens het koken), 200ml (soja)room, ketchup Kruid de vis met peper en bak in veel boter. Als de vis gebakken is, haal deze uit de pan. Voeg sjalot toe en […]

Breydelspek met een Quadrumsausje

Ingrediënten (4 personen): 600gr Breydelspek, een eetlepel gedroogde rozemarijn (verse is natuurlijk nog lekkerder), een eetlepel gemalen peper, een snuifje zout, 1 fles Quandrum 33cl, twee eetlepels pickles, twee eetlepels Luikse stroop, twee eetlepels dragonazijn, een koffielepel curry. Voor de bijgerechten: 500gr krieltjes, 1 stronk broccoli. Maak een mengeling van oliefolie, rozemarijn, peper en zout. Wentel […]