Verkooppunten

Via dit kaartje vindt u de verkooppunten van onze producten.

 

OEB nieuws

De Limburgse Biervrienden [...]

Hasselt - Op vrijdag 21 oktober verzamelden een 70-tal proevers in zaal De Hazelaar in de Banneuxwijk om te proeven van een zestal uitzonderlijke bieren.
Dankzij de vele creatieve brouwers die bierland België rijk is, kunnen we uitpakken met een ongelooflijk aanbod aan verschillende biertypes. En het houdt niet op want de trend die de laatste jaren de kop opsteekt, zijn de houtgerijpte bieren.
Tijd dus om dit uniek gerstenat eens te proeven, samen met een heleboel leden van De Limburgse Biervrienden vzw uit Hasselt.
De methodes om bier te laten kennismaken met hout zijn zo uiteenlopend, dat er werd geopteerd om zes totaal verschillende bieren te proeven. Meer dan genoeg als je weet dat het gemiddelde alcoholgehalte van de zes bieren op 10,5 vol % ligt.
Wat denk je van een Bush de Charmes Cuvée Speciale 2014 (10,5%), een Quadrum XII Banyuls Finished 2016 (11,5%), een Two Faced Jack Sauterne Barrel Aged (10,0 %) een Oude Geuze Horal (7%) of een The Kraken van maar liefst 14,0% ?
Dit zijn inderdaad geen topwijnen maar enkel en alleen Belgische bieren die in een vroeger stadium hebben kennisgemaakt met eikenhout, beukenhout, heilig hout, … en daardoor alle een eigenzinnig en uitzonderlijk aroma en smaak opleverden.
Het was een mooie en leerrijke proeverij, die aan elkaar werd gepraat door voorzitter Rony Langenaeken, terwijl de vele medewerkers zorgden voor de bedeling van dit unieke gerstenat. Iedereen glunderde van blijdschap; was het van tevredenheid of was het van de alcohol …; wie zal het ooit zeggen ?
Wil je ook proeven van uitzonderlijke bieren ? Kom dan op 11,12 en 13 november naar het Cultuurcentrum van Hasselt waar de laatste editie van het Weekend der Belgische bieren doorgaat.

Meer info: www.limburgse-biervrienden.be

Zie ook dit artikel in "Het Belang van Limburg"

Bron: De Limburgse Biervrienden

Champagneboer over de vloer

De omgekeerde wereld... Vorig weekend deden we voor een familie van een champagnehuis en enkele van hun bevriende Vlaamse klanten een bierdegustatie van onze bieren met Breydelhapjes, gevolgd door een brouwerijbezoek aan Contreras. Ze waren gechermeerd door onze ontvangst en onze bieren. En vooral de oak aged versie van onze Quadrum wist hen overduidelijk te charmeren!

 

Olivier's

Chocolatier Olivier De Ceuninck uit Brugge verkoopt onze bieren met een eigen label. We vinden zijn labels in elk geval geslaagd.

Gemberbier

Gisteren hebben we een testbrouwsel gedaan van een nieuw recept voor een gemberbier. Een licht (4,5% VOL is naar onze normen verschrikkelijk licht) blond bier met een uitgesproken gember smaakje. Binnen enkele weken meer nieuws over de smaak ervan...

Degustatie Drink Drive-in Tom [...]

Op 30 december stellen wij u onze Triple O7 en onze cadeau verpakkingen voor bij Drink Drive-in Tom op de Gentsesteenweg 25/6, 9750 Zingem (recht tegenover Mac Donalds). Proef die dag van onze bieren, kom persoonlijk kennis maken en profiteer van de speciale promo. U kan die dag tevens onze nieuwe Quadgin proeven!

Kerstmarkt Barbier De Sneppe [...]

We zijn voor de tweede keer met onze bieren te gast bij 'Berbier De Sneppe' in Wortegem-Petegem op hun jaarlijkse kerstmarkt. Vorig jaar was er in elk geval veel ambiance (en volk).

 

Allen daarheen!