Wie zijn wij?

Het verhaal van de OostEke Brouwers begint enkele jaren geleden in Eke, waar een liefhebber van de zwaardere Belgische bieren (Alain Senechal) besloot om zelf eens een poging te ondernemen om bier te brouwen. Omdat alleen toch maar alleen is, werd algauw de hulp ingeroepen van een bevriende bierfanaat uit Oostakker (Gert Cammerman). Vandaar ook de naam OostEke Brouwers.

Ondertussen is het een uit de hand gelopen hobby. Met drie bieren in de markt (de "Quadrum",de "Triple O7" en "Het 5e Seizoen"), een eigen single malt whisky die onderweg is (maar nog een lange weg ter gaan heeft), een "bourbon barrel aged" versie van onze saison en nog twee andere bieren in de pipeline hebben we onze handen meer dan vol.

Er is de laatste tijd (vooral bij beer-geeks en bierfestivals) wat wrevel naar de "bierfirma's" toe. Voor de niet ingewijden: een bierfirma is een bedrijf die geen brouwerij heeft, maar wel eigen bieren op de markt brengt. Dat kunnen etiketbieren zijn (bestaande bieren, met een ander  etiket) of een resultaat van marketing en uitbesteding aan andere brouwerijen. Daarnaast heb je natuurlijk de brouwerijen, die hun eigen bieren maken.

Maar daartussen zit er volgens mij nog een derde soort, die ik de "brouwfirma's" noem. En daar reken ik de OostEke Brouwers dan ook bij. Brouwfirma's zijn ondernemers die hun eigen recepten zelf brouwen (meestal in micro-installaties), maar beslist hebben om (nog) niet te investeren in een eigen brouwerij. Voor het brouwen van grotere hoeveelheden bier gaan ze dan ook aankloppen bij lokale brouwers. Wij kozen onze brouwers omwille van het feit dat ze in onze regio gevestigd zijn en voor hun goede reputatie. En wij vermelden dan ook altijd op ons label waar onze bieren gebrouwen zijn. Ik zie niet in wat daar verkeerd kan aan zijn...

En wat het belangrijkste is: onze producten zijn met liefde gemaakt, en dat proef je!

Alain

Pin It

Verkooppunten

Via dit kaartje vindt u de verkooppunten van onze producten.

 

OEB nieuws

Roeselare · zat 1/7/2017 · [...]

Kom onze bieren proeven op het evenement waar iedere liefhebber van het heerlijke schuimende vocht naar uitgekeken heeft.
Meer info via deze webpagina. Een organisatie van de vzw Krottegemse Ransels.

Sint-Lievens-Houtem · zat [...]

Degustatie van onze Quadrum en Triple O7 in Pede Drinks Sint-Lievens-Houtem:
Doelstraat 12 - 9520 Sint-Lievens-Houtem - Zaterdag 13 mei vanaf 11 tot 18u

 

We werken aan onze eigen [...]

We zijn nu volop aan het werk om onze micro brouwzaal (zaal is een overstatement) in orde te brengen. Eens die klaar is en we ons door de administratieve mallemolen gewerkt hebben, kunnen we onze klanten ook regelmatig verrassen met gelimiteerde micro-brouwsels en brouwsels maken op maat van 2hl of 4hl. Als alles een beetje meezit, kunnen we tegen het einde van deze week een eerste proefbrouwsel doen in de nieuwe installatie.

Enkele nieuwe recepten staan al te wachten om als eerste proefbrouwsels te dienen...

10e Biercarrousel van Marlou [...]

Dit jaar doen we mee aan de 10e Marlou'se biercarrousel op zondag 26 maart 2017. Je kan er onze bieren proeven tussen 11u en 20u.

Marlou dranken
Heikensstraat 11 - 3520 Zonhoven

Onze nieuwe 3D meerlagen [...]

Om de oorsprong van onze Quadgin duidelijk te maken hebben we een cadeauverpakking ontworpen met daarin 2 flesjes Quadrum 12, een fles Quadgin (gestookt van de Quadrum 12) en twee van onze nieuwe Chef & Sommelier glazen. Dezelfde verpakking kan ook gebruikt worden voor de combinatie met een 75cl fles van onze oak aged bieren.

Door de voorzijde zijn de producten gedeeltelijk zichtbaar. De doos wordt opgebouwd met een aantal vellen karton die los op mekaar liggen, en die bij elkaar gehouden worden met twee stevige elastieken. De achterzijde werd blanco gehouden om de doos eventueel te kunnen aanvullen met een gepersonaliseerd label.

De Limburgse Biervrienden [...]

Hasselt - Op vrijdag 21 oktober verzamelden een 70-tal proevers in zaal De Hazelaar in de Banneuxwijk om te proeven van een zestal uitzonderlijke bieren.
Dankzij de vele creatieve brouwers die bierland België rijk is, kunnen we uitpakken met een ongelooflijk aanbod aan verschillende biertypes. En het houdt niet op want de trend die de laatste jaren de kop opsteekt, zijn de houtgerijpte bieren.
Tijd dus om dit uniek gerstenat eens te proeven, samen met een heleboel leden van De Limburgse Biervrienden vzw uit Hasselt.
De methodes om bier te laten kennismaken met hout zijn zo uiteenlopend, dat er werd geopteerd om zes totaal verschillende bieren te proeven. Meer dan genoeg als je weet dat het gemiddelde alcoholgehalte van de zes bieren op 10,5 vol % ligt.
Wat denk je van een Bush de Charmes Cuvée Speciale 2014 (10,5%), een Quadrum XII Banyuls Finished 2016 (11,5%), een Two Faced Jack Sauterne Barrel Aged (10,0 %) een Oude Geuze Horal (7%) of een The Kraken van maar liefst 14,0% ?
Dit zijn inderdaad geen topwijnen maar enkel en alleen Belgische bieren die in een vroeger stadium hebben kennisgemaakt met eikenhout, beukenhout, heilig hout, … en daardoor alle een eigenzinnig en uitzonderlijk aroma en smaak opleverden.
Het was een mooie en leerrijke proeverij, die aan elkaar werd gepraat door voorzitter Rony Langenaeken, terwijl de vele medewerkers zorgden voor de bedeling van dit unieke gerstenat. Iedereen glunderde van blijdschap; was het van tevredenheid of was het van de alcohol …; wie zal het ooit zeggen ?
Wil je ook proeven van uitzonderlijke bieren ? Kom dan op 11,12 en 13 november naar het Cultuurcentrum van Hasselt waar de laatste editie van het Weekend der Belgische bieren doorgaat.

Meer info: www.limburgse-biervrienden.be

Zie ook dit artikel in "Het Belang van Limburg"

Bron: De Limburgse Biervrienden