oeb_logo_finis
OEB_brewgear

Stel je eens voor… het is een koude winteravond, buiten vriezen de pannen van de daken en je hebt zin in iets lekkers. Koffie en warme chocomelk is niets voor jou, en van Glühwein heb je gegarandeerd hoofdpijn. Dan is dit iets voor jou!

Neem een Quadrum en doe die in een pannetje. Voeg daar een snuifje (of één plakje verse) gember, een snuifje kaneel, en 3 kruidnagels aan toe. Warm dit mengsel op tot lauwwarm. Doe een eigeel in een kopje en voeg hieraan 2 eetlepels suiker aan toe. Klopt dit tot het mengsel bijna wit is (als je een KitchenAid bij de hand hebt gaat dit gedeelte iets makkelijker).

Om te vermijden dat het eigeel te veel gaat schiften bij het toevoegen aan het warme bier, voeg je er een tweetal koffielepels van het warme bier aan toe. Voeg het eigeelmengsel toe aan het warme bier en laat nog een 5tal minuutjes zachtjes opwarmen. Roer voorzichtig tijdens dit proces. Voeg tenslotte een tweetal eetlepels honing toe (naar smaak) en giet het bier door een zeef (om de brokjes eigeel en restanten van de kruiden op te vangen) in een glas. Smakelijk!