Geplaatst op Geef een reactie

Schelvis met Quadrumsausje

Ingrediënten (4 personen): 600gr schelvis, 1 sjalot fijngesnipperd, 5 tomaten ontveld en in blokjes, bieslook, ½ flesje Quadrum (perfect, dan kan je de andere helft uitdrinken tijdens het koken), 200ml (soja)room, ketchup

Kruid de vis met peper en bak in veel boter. Als de vis gebakken is, haal deze uit de pan. Voeg sjalot toe en laat even stoven, voeg dan quadrum toe en laat tot de helft inkoken. doe er dan de room, beetje ketchup en tomaat bij. Laat dit nog even doorkoken. En kruid naar smaak met peper en zout. Seveer met puree.

Recept van: Lode Dehu

Geplaatst op Geef een reactie

Breydelspek met een Quadrumsausje

Ingrediënten (4 personen): 600gr Breydelspek, een eetlepel gedroogde rozemarijn (verse is natuurlijk nog lekkerder), een eetlepel gemalen peper, een snuifje zout, 1 fles Quandrum 33cl, twee eetlepels pickles, twee eetlepels Luikse stroop, twee eetlepels dragonazijn, een koffielepel curry.

Voor de bijgerechten: 500gr krieltjes, 1 stronk broccoli.

Maak een mengeling van oliefolie, rozemarijn, peper en zout. Wentel een dikke plak Breydelspek per persoon in deze mengeling. Laat dit een half uurtje intrekken om de smaken te laten vermengen. Bak daarna het Breydelspek in een pan (vetstof toevoegen is niet nodig). Deglaceer daarna de pan met ons Quadrum bier. Voeg twee eetlepels Luikse stroop, twee eetlepel pickles wat dragonazijn en een koffielepel curry toe. Laat inkoken tot de saus wat stroperig wordt.

Dit gerecht is zeer lekker met gebakken krieltjes met salie, peper en zout. Serveer met in de boter gebakken schijfjes broccoli.

Recept van: Alain Senechal