oeb_logo_finis
OEB_brewgear

We zaten alweer zonder whisky. En dat willen we niet hebben… Vandaar dat we een deeltje (¼) van het Banyuls vat gebotteld hebben dat we in 2016 in datzelfde vat legden. Een totaal van 107 flessen aan ‘normale’ sterkte van 40% en 28 flessen rechtstreeks uit het vat (cask strength) aan 62%.

Banyuls is een versterkte zoete wijn uit het Franse departement Pyrénées-Orientales. Geur en smaak van Banyuls doen denken aan die van pruimencompote en cacao. Het is een van de weinige wijnen die kan worden gedronken bij chocolade. Ook andere zoetigheden, fruit en hartige spijzen zijn goed met deze wijn te combineren.

De Banyuls is dan ook duidelijk waarneembaar in de whisky. Zelfs in de kleur, want die is, wanneer je die vergelijkt met onze vorige botteling heel mooi roodbruin geworden, terwijl de whisky uit het Bourbon vat eerder de kleur had van een sigarenkistje. Ook in de smaak is de wijn duidelijk aanwezig en maakt deze versie van de Quadram heel rond, zacht en eerder zoetig.

Er snel bij zijn is de boodschap, want de aantallen zijn zeer beperkt! Te bestellen via deze pagina op onze webshop.