Geplaatst op

Samenwerking met Buizerd en Saars

We zijn bezig met een bier voor ‘Buizerd en Saars’, een super sympathieke koffiebranderij uit Kruisem. Een echte collab-brew dus. Als ik hun site open, ruik ik de koffie al… Het gaat om een licht bier, fruitig gehopt én met toevoeging van hun Rock Espresso koffie. Zeer binnenkort te koop via hun website!

Meer info: http://buizerdensaars.be

Geplaatst op

Quadram 5 jaar bijna een feit

Het heeft even langer geduurd dan we dachten, maar één van de volgende dagen wordt de heel beperkte batch van de 5 jaar versie van onze Quadram whisky gebotteld. Na het uitleveren van de eerste 100l van onze Belgian Beer Single Malt Whisky op bourbon vat, hebben we de resterende 100l op een tweede (Garrison Brothers) bourbon vat 2 jaar langer laten rijpen. Daar werden slechts een 50tal flessen uit gehaald (10 aan cask strength) om de rest nog twee jaar extra de tijd te geven om te versmelten met het vat.

Deze flessen van 5 jaar werden allemaal op voorhand besteld. Er zijn er een paar over voor intern gebruik of voor iemand die ons kan overtuigen.

Geplaatst op

Gaverse Biersoep

Voor 4 personen: 2 flesjes Gavers Prinsenbier, 1l vleesbouillon, 2 ajuinen, 1 teentje look, 100gr gerookt spek in reepjes, 1el suiker, peper, zout, snuifje muskaatnoot, klontje boter, 1dl room, 1el gesnipperde peterselie

Stoof de gesnipperde ui en look glazig in de boter, voeg het spek toe en laat 5 à 10 minuten stoven. Bevochtig met het bier en de bouillon. Voeg alle kruiden toe en laat 20 minuten zacht koken. Mix de soep en werk af met room en peterselie. Zeer lekker met gegratineerd stokbrood.

Geplaatst op

Gelati Van Houcke

Gelati Van HouckeWe voelen ons steeds vereerd wanneer iemand wil experimenteren met één van onze bieren. Zo kregen we onlangs de vraag van Gelati Van Houcke om enkele flesjes ‘One Night in Eke’ te versturen om een nieuwe smaak roomijs te creëren. We zijn in elk geval al reuze benieuwd naar het resultaat!

Geplaatst op

Yvent bartender & Mixologist

Yvent

Vandaag hebben we een echte  mixologist over de vloer gehad die enkele cocktails wil maken met onze Hop Marijke, Elixir of Beer en onze Hoppiness gin. Benieuwd naar het resultaat van zijn experimenten. In elk geval hebben we er een vriendelijke nieuwe klant bij!

Een mobiele bar nodig voor uw event of privé feestje, contacteer Yvent!

Geplaatst op

OostEke Brouwers bij Eet en Sfeercafé ’t Motje (Roeselare)

We kregen onlangs telefoon van Dranken Jo dat Eet en Sfeercafé ’t Motje gekozen had om een aantal van onze bieren om toe te voegen aan hun al indrukwekkende bierkaart. Hij omschreef ’t Motje ook als wat binnenkort de biercafé zou worden van Roeselare en omstreken. Wij gaan er in elk geval binnen afzienbare tijd eens een pint gaan drinken (of iets eten).

https://www.facebook.com/TMOTJE.ROESELARE/

Geplaatst op

Gavers Prinsenbier bij Hoogstraat 9 (Kruisem)

De horeca is er terug (uiteindelijk!). Je kan genieten van een verfrissend Gavers Prinsenbier op het terras van Hoogstraat 9. Hoogstraat 9 is een toffe bruine kroeg met gezellige zithoek en aangenaam rustgevend terras in het hartje van Kruishoutem.

Op de foto is het terras nog leeg, maar daar kan jij verandering in brengen!

Het adres? Wel, Hoogstraat 9, Kruisem!

Geplaatst op

Worst met witloof en One Night in Eke

Ingrediënten (4 personen): 6 verse witloofstronken, worst van gemengd gehakt, roomboter, 1 One Night in Eke 33cl, peper, zout

Snij het bittere ‘kontje’ uit het midden van de witloofstronken, maar let er op dat de blaadjes hierdoor niet loskomen. Verwijder indien nodig de iets minder fris uitziende buitenste bladeren en was de stronken.

Laat wat roomboter smelten in een stoofpot en leg er de witloof in. Stoof aan alle kanten en laat de witloof lichtbruin kleuren. Giet de Quadrum erbij en laat inkoken tot de One Night bijna helemaal uitgekookt is (tot het mengsel een dikkere brij wordt). Bak de worsten en hou ondertussen de witloof op temperatuur.

Leg de worsten tussen de witloof en dien op met vers gekookte aardappeltjes.

Recept van: Anton Dugardyn

Geplaatst op

‘One Night’ stoverij

Ingrediënten (4 personen): 600gr runds stoofvlees, 1 sjalot fijngesnipperd, 1-2 flesje(s) One Night in Eke, 1 bouquet garni, wat boter

Snij het stoofvlees in ongeveer gelijke stukken, kruid ze met peper/zout en bak ze langs alle kanten tot ze een mooie bruine kleur hebben. Deglaceer met de één of twee flesjes ‘One Night in Eke’. Laat ± 2,5 uren zachtjes pruttelen.