Geplaatst op

Rock Espresso in HLN en AVS

HLN publiceerde een persartikel over onze recente samenwerking met ‘Buizerd en Saars‘, de Rock Espresso.

Dit nieuwe bier, dat heel binnenkort in eerste instantie enkel via Buizerd en Saars (en hun verkooppunten in Kruisem, zoals de lokale Delhaize en Spar winkel) zal verkocht worden, is gemaakt vanaf het recept van onze Hop Marijke, die wat werd aangepast en waaraan Rock Espresso koffie werd aan toegevoegd. Het HLN artikel kan u hier lezen.

Vanavond komt er ook een item over dit bier op AVS.

Geplaatst op

Samenwerking met Buizerd en Saars

We zijn bezig met een bier voor ‘Buizerd en Saars’, een super sympathieke koffiebranderij uit Kruisem. Een echte collab-brew dus. Als ik hun site open, ruik ik de koffie al… Het gaat om een licht bier, fruitig gehopt én met toevoeging van hun Rock Espresso koffie. Zeer binnenkort te koop via hun website!

Meer info: http://buizerdensaars.be

Geplaatst op

Quadram 5 jaar bijna een feit

Het heeft even langer geduurd dan we dachten, maar één van de volgende dagen wordt de heel beperkte batch van de 5 jaar versie van onze Quadram whisky gebotteld. Na het uitleveren van de eerste 100l van onze Belgian Beer Single Malt Whisky op bourbon vat, hebben we de resterende 100l op een tweede (Garrison Brothers) bourbon vat 2 jaar langer laten rijpen. Daar werden slechts een 50tal flessen uit gehaald (10 aan cask strength) om de rest nog twee jaar extra de tijd te geven om te versmelten met het vat.

Deze flessen van 5 jaar werden allemaal op voorhand besteld. Er zijn er een paar over voor intern gebruik of voor iemand die ons kan overtuigen.

Geplaatst op

Gaverse Biersoep

Voor 4 personen: 2 flesjes Gavers Prinsenbier, 1l vleesbouillon, 2 ajuinen, 1 teentje look, 100gr gerookt spek in reepjes, 1el suiker, peper, zout, snuifje muskaatnoot, klontje boter, 1dl room, 1el gesnipperde peterselie

Stoof de gesnipperde ui en look glazig in de boter, voeg het spek toe en laat 5 à 10 minuten stoven. Bevochtig met het bier en de bouillon. Voeg alle kruiden toe en laat 20 minuten zacht koken. Mix de soep en werk af met room en peterselie. Zeer lekker met gegratineerd stokbrood.

Geplaatst op

Gelati Van Houcke

Gelati Van HouckeWe voelen ons steeds vereerd wanneer iemand wil experimenteren met één van onze bieren. Zo kregen we onlangs de vraag van Gelati Van Houcke om enkele flesjes ‘One Night in Eke’ te versturen om een nieuwe smaak roomijs te creëren. We zijn in elk geval al reuze benieuwd naar het resultaat!

Geplaatst op

Yvent bartender & Mixologist

Yvent

Vandaag hebben we een echte  mixologist over de vloer gehad die enkele cocktails wil maken met onze Hop Marijke, Elixir of Beer en onze Hoppiness gin. Benieuwd naar het resultaat van zijn experimenten. In elk geval hebben we er een vriendelijke nieuwe klant bij!

Een mobiele bar nodig voor uw event of privé feestje, contacteer Yvent!