Ingrediënten (4 personen): 600gr Breydelspek, een eetlepel gedroogde rozemarijn (verse is natuurlijk nog lekkerder), een eetlepel gemalen peper, een snuifje zout, 1 fles Quandrum 33cl, twee eetlepels pickles, twee eetlepels Luikse stroop, twee eetlepels dragonazijn, een koffielepel curry.
Voor de bijgerechten: 500gr krieltjes, 1 stronk broccoli.
Maak een mengeling van oliefolie, rozemarijn, peper en zout. Wentel een dikke plak Breydelspek per persoon in deze mengeling. Laat dit een half uurtje intrekken om de smaken te laten vermengen. Bak daarna het Breydelspek in een pan (vetstof toevoegen is niet nodig). Deglaceer daarna de pan met ons Quadrum bier. Voeg twee eetlepels Luikse stroop, twee eetlepel pickles wat dragonazijn en een koffielepel curry toe. Laat inkoken tot de saus wat stroperig wordt.
Dit gerecht is zeer lekker met gebakken krieltjes met salie, peper en zout. Serveer met in de boter gebakken schijfjes broccoli.
Recept van: Alain Senechal