Geplaatst op

Quadram binnenkort via Topmalts.be

We gingen gisteren op bezoek bij Topmalts.be. Binnenkort is onze Quadram Banyuls 5 jaar editie te koop via hun webshop en ter plaatse. We plannen nog enkele bottelingen voor deze zomer, dus check zeker regelmatig op nieuwe Quadram versies.

Check zeker de website van Topmalts. Je vindt er lekkere, ‘eenvoudige’ whiskies. Maar ook heel exclusieve topproducten. Zeker een bezoekje waard!!! Je kan ook ter plaatse gaan proeven en kopen, maar enkel op afspraak.

Geplaatst op

Onze limoncello

Nadat we samen met ‘Buizerd en Saars’ (en hun overheerlijke Gaby koffie) onze Kruisemse koffielikeur maakten, hadden we de smaak te pakken. Met de warme zomeravonden in zicht en Covid19 dat hopelijk definitief aan het wegebben is, vonden we een geschikt moment om een zoete digestief in het gamma te hebben.

Naar gewoonte gemaakt van onze eigen bierspirit en met de schil van bio citroenen! Via deze link te bestellen in onze webshop.

Geplaatst op

DIY Whiskypakket 20 of 30 liter… nu te koop!

Onze zoveelste ‘crazy’ idee werd door sommigen nogal enthousiast onthaald. Terwijl wij bier aan het verzamelen 🙂 zijn voor onze volgende batch whisky, hadden we het idee om de liefhebbers thuis zelf hun vaatje whisky te laten rijpen.

Vaatjes van 20 of 30 liter bierspirit van 42° of 63°. Het type vat zelf te kiezen uit een aantal mogelijkheden (afhankelijk van de beschikbaarheid): Porto, Sherry, Jack Daniels, Islay, Cognac, Sauternes of Rhum. En vanaf nu te koop via deze link onze webshop. Je moet er een beetje geduld voor hebben want het bier moet nog gestookt, de vaatjes moeten nog besteld, … En eigenlijk moet je dan je spirit nog drie jaar laten liggen om het whisky te mogen noemen. Maar tussendoor proeven kan natuurlijk altijd!

Oh ja, je persoonlijke vat wordt ook nog gelaserd met je eigen logo, naam, …!

Geplaatst op

Quadram Banyuls Single Cask botteling

We zaten alweer zonder whisky. En dat willen we niet hebben… Vandaar dat we een deeltje (ÂĽ) van het Banyuls vat gebotteld hebben dat we in 2016 in datzelfde vat legden. Een totaal van 107 flessen aan ‘normale’ sterkte van 40% en 28 flessen rechtstreeks uit het vat (cask strength) aan 62%.

Banyuls is een versterkte zoete wijn uit het Franse departement Pyrénées-Orientales. Geur en smaak van Banyuls doen denken aan die van pruimencompote en cacao. Het is een van de weinige wijnen die kan worden gedronken bij chocolade. Ook andere zoetigheden, fruit en hartige spijzen zijn goed met deze wijn te combineren.

De Banyuls is dan ook duidelijk waarneembaar in de whisky. Zelfs in de kleur, want die is, wanneer je die vergelijkt met onze vorige botteling heel mooi roodbruin geworden, terwijl de whisky uit het Bourbon vat eerder de kleur had van een sigarenkistje. Ook in de smaak is de wijn duidelijk aanwezig en maakt deze versie van de Quadram heel rond, zacht en eerder zoetig.

Er snel bij zijn is de boodschap, want de aantallen zijn zeer beperkt! Te bestellen via deze pagina op onze webshop.

Geplaatst op

De mosseltjes van Marijke

Bon, jaren na de heuveltjes van Erika wordt het tijd voor iets anders. Dit recept is voor 2kg mosselen. Je neemt dus 2kg mosselen en spoelt die met een zelfzekerheid om u tegen te zeggen. Ondertussen stoof je in wat boter de mosselgroentjes aan (1-2 ajuinen, een stengel selder en eventueel een worteltje). Daar voeg je een stok citroengras aan toe en een goede centimeter fijngesneden gemberwortel. Voeg daar dan nog een kruidentuiltje aan toe (gewoon omdat het kan).

Als al het zand uit onze lieve mosseltjes weggespoeld is, dan mag je die gezwind bij het ondertussen gestoofde groensel deponeren. Bestrooi rijkelijk met peper. Nu komt het belangrijkste ingrediĂ«nt. Neem een flesje ‘Hop Marijke’ uit de koelkast, schenk daar de helft van in een elegant bierglas (bij voorkeur Ă©Ă©n van de OostEke brouwers) en giet de andere helft in de pot bij je weekdieren. Kook die dan in zeven haasten gaar. Je kan ook twee Hop Marijkes nemen, dan heb je er nog eentje om bij de mosselen te nuttigen.

Eens je weekdieren niet zo week meer zijn en de schelpjes allemaal uitnodigend opengegaan zijn, is het tijd om te gaan serveren. Voor het gedeelte van de bevolking die niet van mening is dat koriander naar Sunlight zeep smaakt, is het een aanrader om enkele blaadjes koriander bij de mosselen in je bord te laten dwarrelen. Ik doe er steevast ook nog enkele draaien van de pepermolen bovenop, maar dat moet je dus zelf weten.

Deze heerlijkheid is uitmuntend met een stuk geroosterd lookbrood! En zelfs de onverlaten die geen hopliefhebbers zijn, zullen smullen dat het een lieve lust is. En ik kan het weten, want ik heb er zo eentje in huis.

Et voila: ‘De mosseltjes van Marijke’!

PS Het is niet de bedoeling dat je de restanten van het kruidentuiltje op eet.

Geplaatst op

Rock Espresso in HLN en AVS

HLN publiceerde een persartikel over onze recente samenwerking met ‘Buizerd en Saars‘, de Rock Espresso.

Dit nieuwe bier, dat heel binnenkort in eerste instantie enkel via Buizerd en Saars (en hun verkooppunten in Kruisem, zoals de lokale Delhaize en Spar winkel) zal verkocht worden, is gemaakt vanaf het recept van onze Hop Marijke, die wat werd aangepast en waaraan Rock Espresso koffie werd aan toegevoegd. Het HLN artikel kan u hier lezen.

Vanavond komt er ook een item over dit bier op AVS.