oeb_logo_finis
OEB_brewgear

Quadrum

Amber Quadruple 11,3°

quadrum12

De Quadrum 12 is ons eerste bier en nog steeds ons signatuurbier. Het is uniek in smaak, vol en met een zeer lange nasmaak. 

Het is een amberkleurige quadrupel van 11,3° die je zal verrassen met zijn kruidigheid. Hij begint zoet, maar heeft de nodige bitterheid van de hop in de nasmaak. 

Als je dit biertje enkele jaren laat rusten (zelfs na houdbaarheidsdatum) wordt hij zachter en krijgt hij een volle karamelsmaak. Schitterend!

Steinie 33cl · EAN 5425039280158

Quote van een liefhebber: “De smaak van deze Quadruple gaat, als hij wat ouder is, zelfs naar die van een betere Cognac.”

STIJL quadrupel KLEUR amber (20 EBC) NEUS banaan, gekruid, cognac, hars, tropisch fruit SMAAK peper, zoethout, banaan, caramel AFDRONK kruidig, bitter, zeer lang HOPPINESS 46 IBU

GERECHTEN Goed bij volle, intense gerechten zoals roast-beef, kip, zeevruchten en burgers. Lekker met gekruide gerechten of wild 

KAZEN Port-salut of andere licht gekruide kazen 

DESSERTS Peren met dulce de leche, bananentaart en desserts met noten.

Van dit bier lieten we onze gins stoken. Het resultaat zijn genereuze gins met een iets zoetere toets, de Belgian Old Tom’ style gin. Die laat met gemak puur degusteren, of in combineren met een tonic. Daarnaast hebben we van dit bier een spirit gestookt, die we gebruikt voor onze single malt whisky.

To beer or not to beer…
is that really a question?

Het 5e Seizoen

Amber Saison 6,5°

Het 5e Seizoen is een amberkleurige saison, die zoals het moet voor deze bierstijl droog en zeer hoppig is. Door het gebruik van appelsien schillen bij het brouwen begint zijn smaak echter opvallend fruitig.

Sommige bierkenners vinden dat dit biertje de nasmaak van de lichtste Belgische trappist benadert. Om het een extra prikkelende toets te geven hebben we vrij veel CO2 in dit biertje gestoken

Drink hem bij voorkeur met je gezicht in de zon!

Steinie 33cl · EAN 5425039280172

STIJL quadrupel KLEUR amber (20 EBC) NEUS banaan, gekruid, cognac, hars, tropisch fruit SMAAK peper, zoethout, banaan, caramel AFDRONK kruidig, bitter, zeer lang HOPPINESS 46 IBU

GERECHTEN Goed bij volle, intense gerechten zoals roast-beef, kip, zeevruchten en burgers. Lekker met gekruide gerechten of wild 

KAZEN Port-salut of andere licht gekruide kazen 

DESSERTS Peren met dulce de leche, bananentaart en desserts met noten.

Er zijn 10 voorwaarden waaraan een bier moet voldoen om een echte  ‚saison’ te zijn. Het bier moet minstens
8 op 10 scoren bij die voorwaarden. Het vijfde seizoen haalt net die 8 op 10.

De saison was vroeger een bier dat door de boerinnen gebrouwen werd voor hun seizoenarbeiders. Het was
dus telkens vermoedelijk een beetje of totaal anders. 

Triple O7

Gouden Triple 7,9°

Dit bier is geen typische tripel zoals er 14 in een dozijn zijn. Enerzijds is hij vol en goudblond zoals aan goede tripel betaamd, anderzijds heeft hij een kruidigheid en frisheid die menig andere te zoete tripels niet hebben.

De Triple O7 wordt op smaak gebracht met een kruid dat vooral gekend is uit de Indische keuken. Weet jij het welke?

Steinie 33cl · EAN 5425039280196

De naam van dit bier is een verwijzing naar het alcohol gehalte én de bekende spion OO7. Vandaar de slogan „Ultrageheim gebrouwen tripel met drie soorten hop en ‚licensed to taste’“.

STIJL triple KLEUR goud (13 EBC) NEUS mout en kruiden SMAAK volle body AFDRONK kruidig en fris HOPPINESS 21 IBU
GERECHTEN Gekruide cajun gerechten, krab koekjes, geroosterde kalkoen of fazant
KAZEN Volle romige kazen, zoals St André of Explorateur
DESSERTS abrikozen / amaretto taart, baklava, linzer törte

Gavers Prinsenbier

Blond 7,3°

Dit bier is ontstaan omdat een collega vroeg of het niet mogelijk was om eens een ‚gewoon’ blond bier te brouwen. Iets met een simpel recept. Twee soorten mout, één of twee soorten hop, niet te veel kruidigheid. En dat is het ook. Een bier dat door iedereen gesmaakt kan worden.

Steinie 33cl · EAN 5425039280950

STIJL stevige blonde KLEUR blond (9 EBC) NEUS honing, mout SMAAK vol en aangenaam AFDRONK licht zoetig, fruitig, streelzacht HOPPINESS 21 IBU
GERECHTEN Schitterend met een burger of Belgische frietjes
KAZEN vaste Belgische kazen
DESSERTS broodpudding met Esdoornsiroop, desserts met banaan

Commentaar van een klant: “Gavers Prinsenbier is een eenvoudig blond biertje, maar zonder dat het saai of te zoet wordt na een paar glazen.

Hop Marijke

Session IPA 4°

Dit bier is ons antwoord op de session IPA bieren van grotere Belgische brouwers. Als liefhebber van fruitige en hoppige bieren, moest een dergelijk bier in ons gamma opgenomen worden.

Er is duidelijk een trend naar lichtere bieren. Wij bij OostEke vinden dat dit niet ten koste mag gaan van de smaak. Volgens ons is dit met ons ‚Hop Marijke’ goed gelukt.

Steinie 33cl · EAN 5425039280905

STIJL Session IPA KLEUR blond (13 EBC) NEUS hoppig, rogge, fruit SMAAK aanvaardbare hoppigheid en zeer fruitig AFDRONK correct HOPPINESS 42 IBU
GERECHTEN Lichtere gerechten zoals kip, salades of zalm
KAZEN Goed bij nootachtige kazen
DESSERTS Carré confituur, abrikozen of mandarijn taartjes

Reflectie van de brouwer : “De naam van dit bier is waarschijnlijk ontstaan aan één of andere toog… maar ik kan het me niet zo goed meer herinneren.

 

One Night in Eke

Bruin Arabica 7,5°

‚One Night in Eke’ is een gedurfde melange van een donker bier met een aanvaardbaar alcohol gehalte en sterke espresso koffiebonen. Het bier heeft een volle smaak. In het glas zijn er duidelijk chocolade- en koffie aanwezig, dankzij de gebruikte moutcombinatie en de toegevoegde aroma’s.

Voor dit bier werken we samen met dé Gaverse koffiebranden ‘Ojaa’.

Steinie 33cl · EAN 5425039280981

STIJL Belgisch Bruin KLEUR bruin (80 EBC) NEUS fruitigheid en koffie SMAAK complexe body AFDRONK fruitig HOPPINESS 21 IBU
GERECHTEN Heerlijk bij een mals stukje Brasvar, ingewreven met een koffierub en op de Kamado Joe
KAZEN Een oude Gouda of vergelijkbare kaas. Hij mag gerust al een beetje brokkelen
DESSERTS chocolademousse of tiramisu