Geplaatst op

Azzaca Bastard

Dit recept hebben wij ontwikkeld voor de gloednieuwe ‘Brewing Rebels’. Zij kozen de twee hopsoorten en wij brouwden er een recept aan vast. Een blond, aangename doordrinker van 6,5% met  aanvaardbare hoptoetsen in de afdronk. Inmiddels was dit bier ook al te proeven op het Gentse Bierfestival.

Geplaatst op

Stoofpotje met ‘Quadrum’

Ingrediënten (4 personen): 600gr varkenswangen, 1 sjalot fijngesnipperd, 5 wortelen in blokjes, 1 prei in stukken, 1 pak rapen in stukken, 1 flesje Quadrum, rundsfond of rundsbouillon, 1 bouquet garni, wat boter

Snij de varkenswangen in ongeveer gelijke stukken, kruid ze met peper/zout en bak de varkenswangen langs beide kanten tot ze een mooie bruine kleur hebben. Deglaceer met de rundsbouillon (water toevoegen :-)) of de rundsfond. Voeg de Quadrum en de gesneden groenten toe. Laat ± 1 uurtje zachtjes pruttelen zonder deksel. Mocht het op het einde nog te bitter zijn, dan kan je wat honing of bruine suiker toevoegen om dit wat meg te moffelen.

Is lekker met frietjes of frietjes van zoete aardappelen (zoals op de foto).

Recept van: Alain Senechal

Geplaatst op

Glühquadrum

Stel je eens voor… het is een koude winteravond, buiten vriezen de pannen van de daken en je hebt zin in iets lekkers. Koffie en warme chocomelk is niets voor jou, en van Glühwein heb je gegarandeerd hoofdpijn. Dan is dit iets voor jou!

Neem een Quadrum en doe die in een pannetje. Voeg daar een snuifje (of één plakje verse) gember, een snuifje kaneel, en 3 kruidnagels aan toe. Warm dit mengsel op tot lauwwarm. Doe een eigeel in een kopje en voeg hieraan 2 eetlepels suiker aan toe. Klopt dit tot het mengsel bijna wit is (als je een KitchenAid bij de hand hebt gaat dit gedeelte iets makkelijker).

Om te vermijden dat het eigeel te veel gaat schiften bij het toevoegen aan het warme bier, voeg je er een tweetal koffielepels van het warme bier aan toe. Voeg het eigeelmengsel toe aan het warme bier en laat nog een 5tal minuutjes zachtjes opwarmen. Roer voorzichtig tijdens dit proces. Voeg tenslotte een tweetal eetlepels honing toe (naar smaak) en giet het bier door een zeef (om de brokjes eigeel en restanten van de kruiden op te vangen) in een glas. Smakelijk!

Geplaatst op

Schelvis met Quadrumsausje

Ingrediënten (4 personen): 600gr schelvis, 1 sjalot fijngesnipperd, 5 tomaten ontveld en in blokjes, bieslook, ½ flesje Quadrum (perfect, dan kan je de andere helft uitdrinken tijdens het koken), 200ml (soja)room, ketchup

Kruid de vis met peper en bak in veel boter. Als de vis gebakken is, haal deze uit de pan. Voeg sjalot toe en laat even stoven, voeg dan quadrum toe en laat tot de helft inkoken. doe er dan de room, beetje ketchup en tomaat bij. Laat dit nog even doorkoken. En kruid naar smaak met peper en zout. Seveer met puree.

Recept van: Lode Dehu

Geplaatst op

Breydelspek met een Quadrumsausje

Ingrediënten (4 personen): 600gr Breydelspek, een eetlepel gedroogde rozemarijn (verse is natuurlijk nog lekkerder), een eetlepel gemalen peper, een snuifje zout, 1 fles Quandrum 33cl, twee eetlepels pickles, twee eetlepels Luikse stroop, twee eetlepels dragonazijn, een koffielepel curry.

Voor de bijgerechten: 500gr krieltjes, 1 stronk broccoli.

Maak een mengeling van oliefolie, rozemarijn, peper en zout. Wentel een dikke plak Breydelspek per persoon in deze mengeling. Laat dit een half uurtje intrekken om de smaken te laten vermengen. Bak daarna het Breydelspek in een pan (vetstof toevoegen is niet nodig). Deglaceer daarna de pan met ons Quadrum bier. Voeg twee eetlepels Luikse stroop, twee eetlepel pickles wat dragonazijn en een koffielepel curry toe. Laat inkoken tot de saus wat stroperig wordt.

Dit gerecht is zeer lekker met gebakken krieltjes met salie, peper en zout. Serveer met in de boter gebakken schijfjes broccoli.

Recept van: Alain Senechal